Onze kas

We maken het gehele jaar zo goed mogelijk gebruik van de kas. Dat betekent dat we vanaf januari tulpen verwerken die in december zijn geplant. Dit gebeurt nog op de traditionele manier in de volle grond. Dit doen we om zo een zwaardere kwaliteit te krijgen. Deze tulpen worden verhandeld op de bloemenveilingen van Aalsmeer en Rijnsburg.

In de periode dat de tulpen gekweekt worden, worden de eerste voorbereidingen voor het verkoopseizoen van de tuinplanten getroffen en worden de eerste hanging baskets geplant. Als de laatste tulpen uit de grond zijn begint het planten van de eenjarige tuinplanten pas goed op gang te komen. Ook de schuur krijgt dan een transformatie en vult zich langzaam met de pallets vol zakken potgrond, de potten worden besteld en de kassa’s worden geplaatst.

Omdat het in maart nog te koud is voor veel eenjarige planten verkopen we in die periode eerst nog violen. Vanaf begin april is de kas van maandag tot en met zaterdag geopend. Ook zijn we diverse zondagen en feestdagen geopend. Alhoewel er rekening moet worden gehouden met de nachtvorst tot midden mei zijn de eigen gekweekte planten weer volop verkrijgbaar. Omdat we zelf telen is de kwaliteit van de planten uitstekend. En we vullen regelmatig verse planten bij. Met moederdag houden we altijd rekening door mooie, complete producten op te maken die een mooi cadeau zijn. De verkoop van de (eenjarige) planten is afhankelijk van het weer en duurt meestal tot half juli.

Eind mei worden de eerste buiten lelies weer geplant, dit duurt tot begin juli. Deze worden dan weer geoogst in september tot begin oktober. In de kas worden ook lelies geplant voor 1 november. Er worden ook leeuwebekken geplant, zowel buiten als binnen.

Verder kweken we ook viburnum buiten. Dit is een vaste plant die we voor de bloem hebben staan. Deze worden geoogst van oktober tot december. Alle bloemen worden afgezet op de veiling in Aalsmeer.

Nadat deze bloemen op zijn worden de tulpenbollen weer gepland die in januari van het volgende jaar weer kunnen geplukt.

Zo maken we het hele jaar rond gebruik van de kas en is er veel afwisseling in ons aanbod, waarbij we altijd voor de beste kwaliteit gaan.